Hitta ett boende i Norra Djurgårdsstaden

Många vill flytta till Norra Djurgårdsstaden för närheten till storstaden och för den moderna arkitekturen. Men eftersom det är en av Stockholms mest populära stadsdelar kan det kännas som en omöjlighet att hitta ett boende och många ger upp drömmen utan att ens försöka. I det här inlägget kommer du att få några tips på hur du kan hitta ett boende i Norra Djurgårdsstaden.

Köpa ett boende

Det absolut bästa du kan göra för att få ett boende i Norra Djurgårdsstaden är att köpa det. Det finns flera vägar du kan gå för att hitta ett bra boende att köpa. Det finns flera bostadssajter du kan kolla in. Ett exempel på det är boneo.se och på deras hemsida kan du se de objekt som är till salu just nu, men också de som är på gång att komma ut på marknaden. Förutom att du kan använda dig av bostadssajter kan du också lägga ut en egen annons där du beskriver vem du är och vilken typ av bostad du önskar köpa. På så sätt har du möjlighet att få tillgång till en bra bostad innan den ens har kommit ut på marknaden. Fördelen med att köpa sitt boende är att lägenheten eller huset är ditt hur länge du vill. Dessutom får man tillgång till fastigheten inom ett par månader, vilket innebär att du kan flytta inom en snar framtid om du har möjlighet att köpa istället för att hyra.

Hyra ett boende

Det finns många bra hyreshus i Norra Djurgårdsstaden. För att hitta ett boende att hyra behöver du kolla upp vilka fastighetsbolag som finns. På deras hemsida kan du specificera område och se om de har fastigheter på Norra Djurgårdsstaden som de hyr ut. Sedan behöver du ställa dig i bostadskö. Tyvärr kan kön till att få ett förstahandskontrakt i Stockholm vara väldigt lång. Men ibland sker mirakel och du kan få ett förstahandskontrakt snarare än du först trott. Sedan finns det en andrahandsmarknad du kan vända dig till för att försöka hitta en lägenhet att hyra i andra hand. Det finns flera hemsidor och sidor på Facebook du kan spana in för att se privata hyresvärdar i Stockholm. Där kan du också lägga ut din egen annons där du berättar vem du är, var du vill bo, hur stort du vill bo samt hur mycket du kan tänka dig att betala i hyra.