Upplev Norra Djurgårdsstaden under pandemitider

Den som någon gång besökt Norra Djurgårdsstaden vet att det är ett fantastiskt område. Det finns mycket att se i Stockholm och staden berikas ordentligt av Naturhistoriska riksmuseet, Stockholms universitet och alla andra sevärdheter som området bjuder på. Men hur upplever man egentligen Norra Djurgårdsstaden nu i pandemitider?

Coronaviruset har påverkat oss alla. Exakt hur restriktionerna ser ut varierar och vi kan inte veta hur det kommer att se ut om ett par månader. Något som däremot är säkert är att vi inte kan röra oss lika fritt som tidigare. Om du bor i Norra Djurgårdsstaden eller planerar att åka dit är det därför klokt att tänka över vad du kan besöka på ett säkert sätt.

Satsa på utomhusaktiviteter

Nu under pandemitider är det bäst att satsa på utomhusaktiviteter. Besök gärna de vackra parkerna, ta en promenad längs havet och upptäck alla fina statyer och byggnader som finns i området. Besök gärna Bergianska trädgården när den är öppen – det är en perfekt plats för att koppla bort alla tankar kring pandemin! Ett annat tips är att ta en joggingtur i naturen, till exempel på Hjorthagens natur- och kulturstig, eller vid havet. Då kan du uppleva den vackra naturen samtidigt som du stärker din kropp och ditt immunförsvar.

Om du tycker om att fotografera är även det en utmärkt idé. Eftersom Norra Djurgårdsstaden bjuder på bland annat fina parker, hav och arkitektur finns det massvis av bra alternativ att fotografera. Varför inte köra igång en blogg om Stockholm nu under pandemin och lägga upp bilderna där?

Turista på ett ansvarsfullt sätt

För de allra flesta är det väldigt svårt att bara sitta hemma under pandemin. Om man då väljer att besöka Norra Djurgårdsstaden eller gå ut en sväng är det viktigt att göra det på ett ansvarsfullt sätt. Ett tips är att bära munskydd, oavsett om det är obligatoriskt eller inte. Det är särskilt viktigt inomhus, men om du vill vara på den säkra sidan är det bra att bära masken även utomhus. Det gäller framförallt på t.ex. terrasser, torg och andra platser där flera människor samlas på en mindre yta.

Du bör också komma ihåg att hålla ett visst avstånd från andra människor. Ha med dig en flaska handsprit och använd den gärna med jämna mellanrum.

Slutord

Norra Djurgårdsstaden har mycket att erbjuda den nyfikna turisten. Även Stockholmarna som bor i staden sedan länge besöker området flitigt. Det finns mycket att se och göra, men kom ihåg att alltid vara ansvarsfull. Besök gärna sevärdheterna om restriktionerna tillåter det, men kom ihåg masken, handspriten och att hålla ett tryggt avstånd!