Heminredning för Norra Djurgårdsstaden

Många boende i Norra Djurgårdsstaden har ett stort design- och inredningsintresse, och i stadsdelen finns ovanligt många butiker med inriktning på mode och hemdekor. Ett viktigt inslag i varje väl genomförd inredning är hemtextilier som gardiner, kuddar och mattor. Att handla inredning online är ett enkelt sätt att få ett hem som hänger med i tiden och rådande inredningstrender utan att behöva trängas i butiker.

Särskilt textilier som värmer golven både i temperatur och färg är något du kan experimentera med för att ge ditt hem det personliga uttryck du vill att det ska ha. Mattor sätter verkligen prägel på ett rum! Och att lägga ut en snygg hallmatta som sticker ut är ett bra sätt att göra ett starkt första intryck på dina gäster. Hallen glöms ofta bort när vi inreder, men är kanske ett av de viktigaste rummen i hemmet i och med att det är det första du möter när du kliver in i ditt hem.

Inred efter stadsdel

Man kan säga att varje stadsdel har sin egen särpräglade stil. Nog lever exempelvis den bohemiska konstnärsdrömmen kvar på Södermalm även efter de senaste årens gentrifieringsprocess – här hittar vi kanske många lurviga ryamattor. Och nog ligger det många ärvda äkta orientaliska mattor på golven i våningarna på Strandvägen och Östermalm?

Just Norra Djurgårdsstadens profil är exemplarisk för dig som vill känna dig fri i din inredning. Här behöver du inte anpassa dig till någon fördomsprofil, i Norra Djurgårdsstaden hittar man alla typer av människor och hem. Stadsdelen sträcker sig över flera olika områden runt Gärdet, Hjorthagen och en del av Djurgården och här kan man hitta många olika boendeformer som passar de flesta inredningsstilar. Letar du nytt boende finns stora köpchanser i Norra Djurgårdsstaden, då området är under stor utveckling.

Inred efter trend

Om man vill haka på rådande trender under 2021 är det natur som gäller! Jordiga färger på hemtextilierna och mjuka former på möblemang och dekor är helt rätt i år. Mattor i alla rum får gärna vara i naturmaterial som ull eller jute och håller sig gärna i beiga och grå toner. Klassisk nordisk inspiration ligger alltså i tiden, men naturligtvis är det allra viktigaste för att du ska känna dig nöjd med din inredning att din egen smak får leda dig. Känner du att rött är rätt på golvet i hallen så är det naturligtvis det du ska satsa på!