Hotell kring Djurgårdsstaden

Får man besök av vänner och skall hitta ett boende åt dem, eller om man själv skall resa till Stockholm är det fördelaktigt att välja ett hotell som ligger nära centrum. Norra Djurgårdsstaden är ett bra alternativ. Bekvämligheter ligger runt hörnet, stadskärnan är på gångavstånd samtidigt som man enkelt kan ta en promenad i naturen när man vill komma bort från den stressiga stadsmiljön. Hotell i det här området är generellt sett kända för att ha en hög standard. Det är förstås ändå bra att tänka på några saker innan man väljer vilket hotell man vill övernatta på. Framför allt skall man kunna få en god natts sömn där man väljer att bo, så man orkar med de utflykter och åtaganden man har inplanerat dagstid. Nedan tipsar vi om några hotell som är värda att kika på, och redogör för ett par saker som är bra att tänka på när man skall hitta ett hotell i Djurgårdsstaden.

Välj ett hotell som erbjuder måltider

När man besöker Stockholm är det skönt att inte behöva leta efter restauranger. Det finns naturligtvis många bra restauranger i staden, men det kan också vara skönt att ha tillgång till mat på stället där man bor. I Djurgårdsstaden finns det många hotell som har en egen restaurang där man kan äta middag. Ett annat viktigt mål är det första man äter på dagen. Det är viktigare än många tror med frukost. Därför kan ett kriterium vara att hotellet skall ha en god och välfylld frukost så man orkar med en dag av jobb eller turistande. Några hotell med ordentliga restauranger och frukostar i Djurgårdsstaden är Scandic Ariadne i Värtahamnen, Scandic Park på Karlavägen och Elite Hotel Arcadia vid Tekniska Högskolan. Om hotellet inte har någon egen restaurang skall det ligga i närheten av andra restauranger så man inte måste ta sig så långt för att få mat. Ett sådant hotell är Best Western Hotel på Karlaplan. Naturligtvis kan man även hitta hotellrum med eget kök eller pentry. Bland annat Biz Apartment på Gärdet har rum utrustade med kök.

Önskemål om bekvämligheter avgör ens val

I Djurgårdsstaden finns det även vandrarhem och bed and breakfast man kan välja. Om man bor på vandrarhem kan man inte förvänta sig samma lyx och service som på ett hotell. Väljer man ett vandrarhem lönar det sig att välja ett som ägs av Svenska Turistföreningen. När det kommer till val av säng erbjuder hotellen ofta fler valmöjligheter. De flesta hotell i Djurgårdsstaden har både enkla och dubbla sängar, och kan dessutom erbjuda barnsängar ifall man reser med familjens minsta. Det lyxigaste hotellet man kan välja i Stockholm hittar man på Strandvägen, det är hotel Diplomat. De har också ett stort utbud av sängar, rumsstorlekar och många andra bekvämligheter de kan erbjuda sina gäster. Ett annat hotell som hör till den lyxigare klassen är Hotel Wellington på Storgatan. Vill man bo riktigt nära Humlegårdsparken kan man välja att kika på Elite Eden Park Hotel, medan man kan vända sig till Scandic Hasselbacken om man vill njuta av lugnet på Djurgården.