Sport i norra Djurgårdsstaden

Norra Djurgårdsstaden är ett område som ligger i nordöstra delarna av Stockholms innerstad. Här har man omvandlat ytor som tidigare varit industrimark till en attraktiv och levande stadsdel. Kommunfullmäktige beslutade 2010 att detta skulle bli ett miljöprofilerat område och vara ett föredöme inom hållbar stadsutveckling. I takt med att bostäderna har fyllts har också olika idrottsföreningar etablerat sig här. Förutom fotboll, som är stort i hela Stockholm, kan du ägna dig åt bland annat friidrott, bandy och badminton. Stadsdelen är hela tiden under utveckling och inom en snar framtid kan man hoppas att en större idrottsarena byggs i området.

Djurgårdens IF framgångar

Djurgårdens idrottsförening delar namn med ovanstående stadsdel. Föreningen bildades 1891 av 20 ungdomar som var sportintresserade. De hade blivit inspirerade att skapa en kamratförening efter att de sett en uppvisning i backhoppning. Det som började som en liten klubb med skidor som huvudsport har i dag utvecklats till att bli en flersektionsförening med ett stort antal olika sporter. Här är fler än 20 olika föreningar representerade, både vinter och sommargrenar. Idrottsföreningen har 441 SM-guld totalt fördelat på 23 sektioner och det var kulstötaren Gustaf Söderström som tog hem det första. Därefter har medaljerna trillat in och det är boxningssektionen som leder ligan med över 80 stycken.

Sektioner på gång

Det är inte enbart de välkända och stora sporterna som är representerade i Djurgårdens IF. En sektion som har utmärkt sig är Djurgårdens IF Bowling som även de har tagit hem ett par av medaljerna. Bowling är en sport som har blivit mer känt för gemene man då många hallar anordnar s.k. nöjesbowling. Sporten är lätt att sätta sig in i för en nybörjare även om det behövs massor med träning om man ska nå elitnivå. Fördelen som nybörjare är att all utrustning kan lånas i hallen. På bowling-stockholm.com kan man få tips om spelet och utrustning som behövs om man vill börja med denna trevliga sport.